Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το χαλιφάτο του μίσους: Παιδιά με κομμένα κεφάλια και καλάσνικοφ στα χέρια - Σοκαριστικές φωτο


Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο διαδίκτυο αυτοί οι γονείς τους, άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών και συμμετέχουν στην αιματοβαμμένη πορεία των μαχητών του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ. 









Ανήλικα αγόρια κρατούν στα χέρια τους κομμένα κεφάλια ή ποζάρουν με Καλάσνικοφ στα χέρια και χαμογελούν. Άλλα, φορούν στα πρόσωπά τους την μάσκα των τζιχαντιστών. Το γύρο του διαδικτύου κάνει και η φωτογραφία βρέφους που είναι ξαπλωμένο πάνω στη σημαία του χαλιφάτου και δίπλα του χειροβομβίδες και Καλάσνικοφ. Υπάρχει κι άλλη μια, βρέφους που έχει στην αγκαλιά του ένα Καλάσνικοφ.





Άλλα παιδιά ποζάρουν δείχνοντας το ένα δάχτυλο, χαιρετισμός των τζιχαντιστών, ενώ άλλα στοχεύουν στον ουρανό με πολυβόλα. 

Ίσως η πιο σοκαριστική απ’ όλες της φωτογραφίες είναι αυτή όπου ένα αγόρι κρατά στο ένα του χέρι ένα μαχαίρι και στο άλλο μια κούκλα που φοράει πορτοκαλί φόρμα, σε μια σαφή αναφορά στον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. 











Μαζί με τις σοκαριστικές εικόνες παιδιών που μυούνται στα άδικα του πολέμου και του θρησκευτικού μίσους από τους ίδιους τους τους γονείς, έρχεται κι ένα εξίσου σοκαριστικό video από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το οποίο το αμερικανικό υπουργείο προσπαθεί να δείξει τις αγριότητες των τζιχαντιστών. 

Ένα υλικό με σκληρές εικόνες, από εκτελέσεις στο Ιράκ και τη Συρία, μια καμπάνια κατά των τζιχαντιστών σε Facebook και Twitter. 

ΠΗΓΗDaily MailMirrorbuzzfeed.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου